Huurconflict winkeliers Stein en Kibo nog niet beslecht

Zo moet het nieuwe winkelcentrum in Stein er uit gaan zien.
Projectontwikkelaar Kibo en vier winkeliers uit het tijdelijk winkelcentrum (TWC) in Stein zijn maandag niet tot elkaar gekomen in een rechtszaak over achterstallige huur, zo bleek tijdens een zitting in Roermond.
Kantonrechter Brouns probeerde te bemiddelen tussen beide partijen.

Conflict

De winkeliers weigeren sinds januari 2014 40 procent van de huur te betalen uit ongenoegen over slechte omzetten, die ze wijten aan tekortkomingen van het TWC en het feit dat Kibo nog steeds geen nieuwbouw heeft gerealiseerd na de brand in 2009. Ze willen hiervoor een schadevergoeding.
Dat bezoekersaantallen en dus ook omzetten in de noodvoorziening tegenvielen, viel volgens de kantonrechter onder het regulier ondernemersrisico.

Praten

De kantonrechter wees Kibo wel nog op haar belang ook aan deze winkeliers ruimte te verhuren in het nieuwe winkelcentrum en het risico dat hun zienswijzen daartegen voor Kibo nog roet in het eten kunnen gooien. "Als iemand de omgevingsvergunning onderuit haalt, heeft het concern een vet probleem."
Kibo toonde zich net als de winkeliers toch bereid de komende weken "te praten om te komen tot oplossingen".
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!