Vandalisme flinke kostenpost voor Natuurmonumenten

© L1
Vandalisme kost Natuurmonumenten Limburg duizenden euro's per maand. Regelmatig worden borden, rasters en klaphekken vernield.
"Vervanging van een hek kost al gauw 500 tot 750 euro, nog los van de arbeidskosten om de ontsnapte koeien en paarden te vangen," aldus Huub Joosten van Natuurmonumenten.

Grazers

Het is elke maand meerdere keren raak en dat betekent dus een schadepost van duizenden euro's per maand. Het vandalisme leidt niet alleen tot hoge kosten, ook levert het gevaarlijke situaties op, met name 's nachts. In veel natuurgebieden verblijven grazers zoals paarden en koeien.
© L1

Extra toezicht

"Doordat de toegangshekken worden vernield, kunnen de dieren het natuurgebied verlaten en de grote weg op lopen. Het is al een paar keer gebeurd dat een auto er tegen aan botste." Behalve extra toezicht zegt Natuurmonumenten weinig te kunnen doen tegen de vernielingen.
"Doordat de toegangshekken worden vernield, kunnen de dieren het natuurgebied verlaten en de grote weg op lopen. Het is al een paar keer gebeurd dat een auto er tegen aan botste", zegt Joosten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!