1Lunch: Dode man op straat gevonden in Geleen

© Fer Traugott
* Bejaarde bestuurder opnieuw door keuring* Op vakantie naar... Maastricht!* Textielmagnaat Hendriks nu echt met pensioen
Bejaarde man opnieuw door de keuring
Een bejaarde man uit Beek moet opnieuw gekeurd worden door het CBR. Twee jaar geleden werd zijn rijbewijs verlengd, maar toen zijn dochter een zorgwekkende brief schreef, mocht de beste man niet meer achter het stuur. De man is boos en stapte naar rechter. Lees hier meer.
Op vakantie naar... Maastricht!
Met een gemiddeld cijfer van een 8,7 is Maastricht dé toeristische trekpleister van Limburg. Beoordelingswebsite Zoover heeft landelijk zo'n 70.000 beoordelingen laten meewegen. De Limburgse hoofdstad wordt op de voet gevolgd door Arcen (8,5) en Valkenburg (8,4). America heeft een opvallende vierde plek. Lees hier meer.
© iStock
80-jarige textielmagnaat met pensioen
Textielmagnaat Nol Hendriks (80) uit Heerlen heeft zijn bedrijven vorige week officieel overgedragen aan zijn kinderen. Zij hadden de dagelijkse leiding al eerder overgenomen. Hendriks, die naast ondernemer ook bestuurslid en investeerder van Roda JC was, vindt het nu wel genoeg. "Ik ben tachtig, hè." Lees hier meer.
Is Jules de nieuwe Max Verstappen?
Jules de Bock (16) is de allersnelste karter van Nederland. De tiener uit Heythuysen won afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap karten in de klasse Max Senioren. Ondanks dat er nog één race gereden moet worden, wist Jules zijn concurrentie al ver achter hem te laten. Door deze overwinning mag hij ook zijn racekunsten laten zien op het WK. Dat wordt op 4 november in Portugal gehouden. Lees hier meer.
© iStock
Dode man op straat Geleen
Een voorbijganger op de Clematisstraat in Geleen schrok zich vanmorgen rot toen hij een man levenloos op straat zag liggen. Hij alarmeerde de politie, waarop er gelijk een onderzoek werd gestart. Even later bleek dat de man een buurtbewoner was die aan een natuurlijke dood is gestorven. Lees hier meer.