Niels de Gans is meegenomen naar Drenthe

Niels de Gans is gevangen en gaat mee naar Drenthe. © Facebook/Smeed Invest
Niels, de inmiddels beroemde gans van de rotonde in Maasbree, is maandag gevangen en meegenomen naar Drenthe.
Een ganzenopvang in het dorp Dalen heeft zich om Nieks bekommerd. Trizin Hof van Akka's Ganzenparadijs kende Niels uit de media. Hij besloot de vogel te gaan halen omdat ganzen groepsdieren zijn, die niet alleen op een rotonde of waar dan ook horen te zitten.

Partner

In de Drentse ganzenopvang kan Niels misschien een nieuwe partner vinden. Zijn vorige partner is hij waarschijnlijk in de buurt van de rotonde in Maasbree verloren. Vandaar dat hij daar al maandenlang blijft zitten.
Omwonenden die onder meer een een hokje voor Niels plaatsten, reageren op Facebook verontwaardigd op de actie van de Drentse stichting.
Begrip
Maar Trizin Hof vraagt de mensen, ook via Facebook, om begrip voor de actie met Niels de gans. "Vele mensen hebben zich om hem bekommerd, maar ondanks alle menselijke aandacht kan niets in de wereld hem gelukkiger maken dan ganzen om hem heen."

Terug
Hof kondigt aan dat Niels op zijn vertrouwde plek in Maasbree terug wordt gezet zodra hij in de opvang een nieuwe partner heeft gevonden. Dat zou dan binnen een maand moeten gebeuren.