ICT-bedrijf betaalt medewerkers voor vrijwilligerswerk

© iStock
Het bedrijf Bizzomate uit Valkenburg laat medewerkers onder werktijd vrijwilligerswerk doen. Daarmee wil het ICT-bedrijf iets terugdoen voor de maatschappij.
Werknemers helpen onder andere bij vluchtelingenwerk of ze helpen mensen met psychische problemen.

Regeling

De vrijwilligersregeling is bedacht door de oprichters van het bedrijf. "We willen mensen die het moeilijk hebben helpen", stelt Charles Bronzwaer. "En dat is ook goed voor onze medewerkers. Die krijgen zo een ander wereldbeeld." De medewerkers mogen zelf aangeven wat ze gaan doen. Bronzwaer: "Maar het is niet de bedoeling dat ze lijnen gaan trekken bij een voetbalclub. Er moet wel een maatschappelijk belang zijn. Ze moeten mensen helpen"

Maatje

Philippe Neven werkt 36 uur bij het bedrijf. Hij is programmeur, maar 4 uur besteedt hij aan zijn maatje Roger. "Ik ga met hem sporten. Probeer hem te introduceren bij sportclubs, zodat hij daar mensen leert kennen. Want daar heeft hij problemen mee."

LWV

Directeur Huub Narinx van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) juicht het initiatief toe. "Het is altijd goed als ondernemers proberen om de samenleving beter te maken. Dit is een goed voorbeeld voor andere bedrijven."

Hoofdkantoor

Bizzomate heeft 4 vestigingen in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor staat in Valkenburg. Er werken 30 mensen.