1Lunch: Badmeester onder vuur door bericht op Facebook

© iStock
* Opgepast: fikse onweersbuien in de loop van de avond * Tom Dumoulin dankzij Strukton van start in ZIJN stad* Limburger in Engeland opgepakt met 50 kilo cocaïne
Vader van jongetje boos om zwemverbod
Een Facebook-bericht van een boze vader zorgt voor veel ophef. Een badmeester van zwembad Mosaqua in Gulpen ligt onder vuur nadat hij een jongetje met een A-diploma weigerde toe te laten in een deel van het zwembad. De badmeester vond de zwemvaardigheid van Sam niet voldoende. René Tissot, de vader van Sam, was het absoluut niet eens met het besluit van de badmeester en plaatste vervolgens dus een woedend bericht op Facebook. Hij haalt daarin flink uit naar het zwemparadijs in het algemeen en de badmeester in het bijzonder. Lees hier meer.
Waarschuwing: Fikse onweersbuien verwacht
Even opletten, want woensdagmiddag in de loop van de dag kunnen er flinke onweersbuien komen. Dit meldt Meteo Limburg. De luchtvochtigheid loopt in de loop van de dag snel op waardoor het broeierig warm wordt, met temperaturen van 31 à 32 graden. Vooral in de avond kunnen er enkele pittige onweersbuien vanuit het zuidwesten over Limburg trekken, met kans op hagel en forse windstoten. Het KNMI heeft voor heel het land code geel afgegeven. Lees hier meer.
© iStock
Tom Dumoulin toch aan de start in ZIJN stad dankzij Strukton
Limburgse wielerfans hoeven niet meer te vrezen, want Tom Dumoulin staat gewoon aan de start bij Ridderronde in Maastricht. Dit dankzij onder andere een wezenlijke bijdrage van de nieuwe sponsor Strukton. Het was een tijdje onduidelijk of de Giro-winnaar wel zou meedoen met de 33ste Ridderronde. Voor een bedrag van 32.000 euro zou Dumoulin aan de start verschijnen. Lees hier meer
Limburger in Engeland opgepakt met 50 kilo cocaïne
Een 52-jarige man uit Limbricht is door de Engelse douane opgepakt. Hij had namelijk zo'n 50 kilo cocaïne in zijn vrachtwagen liggen. De vrachtwagen, die eigenlijk bestemd is voor het vervoeren van paarden, werd op donderdag 13 juli gecontroleerd door de douane in Dover. Lees hier meer.
Foto ter illustratie. © iStock

Binnenkort ontbijtje bij La Place op Vrijthof

Restaurantketen La Place zou bezig zijn met het vestigen van een grote eetzaak op het Vrijthof, pal naast Theater aan de Vrijthof. Het zou gaan om twee rijksmonumentale panden, die één restaurant moeten gaan worden. Eerder kondigde het horecaconcern al aan meerdere AC-wegrestaurants in Limburg over te nemen en een restaurant in een warenhuis in Maastricht en Heerlen te openen. Daarmee lijkt La Place bezig te zijn met een ware comeback. Lees hier meer.