Mijnwerkersrecepten in kookboek Jaar van de Mijnen

© Istock
Het Jaar van de Mijnen krijgt dit jaar een culinair element door een kookboek met 33 mijnwerkersrecepten uit de 11 Heerlense wijken.
De Stichting Heerlens DNA trekt de komende maanden de buurten van de voormalige mijnstad in, op zoek naar mijnverhalen en recepten. Omdat de mijnen veel buitenlandse werknemers trokken, kwamen er daardoor ook veel exotische gerechten in de mijnstreek terecht. De Turkse, Poolse en Marokkaanse keuken kregen daardoor vaste voet aan de grond in de regio.

Kok

De samenstellers willen uit elke buurt drie recepten in het kookboek opnemen. De selectie wordt gemaakt door een professionele kok. Recepten kunnen worden ingestuurd op de website www.eetkamervandewijk.nl. Het boek moet in september worden gepresenteerd tijdens het Parkstad Culinair Festival.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!