1Lunch: Koude en natte boel met Koningsdag

© ANP
* Minder werkloosheid Limburg* Ruim 50 vaten gedumpt* Eten met het Koningspaar
Minder Limburgers werkloos
Terwijl de werkloosheid in onze provincie drie jaar geleden nog 7,3 procent was, zit nu (nog maar) 5,5 procent van de beroepsbevolking thuis. Daarmee is Limburg op twee na de provincie met de laagste werkloosheid. Alleen in Zeeland en Utrecht ligt de werkloosheid lager. Lees hier maar.
Alweer gedumpt drugsafval
Opnieuw was het raak. In en rondom de Zuid-Willemsvaart bij Weert zijn vanochtend ruim vijftig vaten met chemicaliën gevonden. Een schipper ontdekte de vaten. Waarschijnlijk zit er drugsafval in. Vorige week werden er in het Julianakanaal bij Echt ook al vaten met xtc-afval gevonden. Lees hier meer.
© Track '88
Action ontslaat 'chipsdief'
De filiaalmanager van de Action in Kerkrade heeft een medewerkster ontslagen nadat zij in de winkel chips uit een opengebroken zakje had gegeten. Action beschuldigde haar van diefstal, maar daar liet de vrouw het niet bij zitten. Ze stapte naar de rechter en die stelde haar in het gelijk. Lees hier meer.
Koude en natte Koningsdag
De weersverwachting voor de vijftigste verjaardag van de koning is niet al te best. De temperatuur zal donderdag namelijk niet verder komen dan 11 graden. Het word het een koude en wisselvallige dag met veel regen en zelfs kan op onweer en hagel. Gelukkig zijn er ook wat droge en zonnige perioden. Lees hier meer.
© ANP
Geen selfies met de Koning
Hij heeft er enorm veel zin in. De 49-jarige Ruud Engelbert uit 't Rooth viert donderdag net als koning Willem Alexander zijn vijftigste verjaardag. Daarom mag hij de dag erna samen dineren met de vorst en koningin Maxima in het Paleis op de Dam. Even een selfie maken met de koning zit er helaas niet in. Dat is namelijk verboden. Lees hier meer.