Slachtoffer eerdere steekpartij wil vervolging moordverdachte

De verdachte van de fatale steekpartijen in Maastricht. © L1 via Whatsapp
De man die eerder dit jaar werd neergestoken door dezelfde persoon die verdacht wordt van een dubbele moord in Maastricht, wil dat justitie hem alsnog daarvoor vervolgt.
Het gaat om een 24-jarige Libiër die op 24 januari dit jaar werd neergestoken door de Syriër Osama I. (37), schrijft RTV Maastricht. Volgens het Openbaar Ministerie waren beide personen schuldig aan het incident. Daarom werd de Syriër toen niet vervolgd. De Libiër start een procedure om alsnog vervolging af te dwingen bij justitie.

Twee doden

Het gaat om dezelfde man die ervan wordt verdacht op 14 december twee moorden te hebben gepleegd in de Maastrichtse buurt Malpertuis. Daarbij kwamen een 46-jarige man en een 56-jarige vrouw om het leven. Zij werden op twee verschillende plekken doodgestoken. Twee andere mensen raakten gewond. De politie kon de verdachte even later in verwarde toestand aanhouden bij een moskee. Hij zit voorlopig nog achter de tralies. Over het motief voor de fatale steekpartijen tast de politie nog in het duister. Een team van zo'n 20 rechercheurs onderzoekt wat er precies is gebeurd.