Uitzendbureaus: vacatures in logistiek lastig in te vullen

© Istock
Uitzendbureaus in Noord-Limburg maken zich zorgen over de grote toename van het aantal logistieke banen.
Volgens de uitzendbureaus zijn vacatures nauwelijks in te vullen, zegt gedeputeerde Twan Beurskens.
In Venlo wordt woensdag het startschot gegeven voor de bouw van een nieuw distributiecentrum. De komst levert 300 nieuwe banen op, maar het is de vraag of er ook genoeg personeel is.

Laaggeschoold

Uitzendbureaus in Noord-Limburg geven het signaal af dat logistieke vacatures nauwelijks te vullen zijn. Meer laaggeschoolde banen in dezelfde sector lijken dan ook niet een pre voor de regio.

Zwaktebod

Gedeputeerde Twan Beurskens ziet dat anders: “Het is natuurlijk een zwaktebod om nee te zeggen tegen nieuwe banen. Tot nu toe blijven uitzendbureaus, maar ook gemeenten zelf nog prima in staat al die vacatures in te vullen. En er zitten nog steeds mensen in de kaartenbakken van gemeenten."

Beeldvorming

Ook wordt er volgens Beurskens vaak een verkeerd beeld geschetst van het soort banen dat deze distributiecentra opleveren. “Natuurlijk werken daar mensen met alleen een heftruckdiploma, maar ook hoger geschoolden vinden daar een baan. Die eenvormigheid is puur beeldvorming. Van buiten zien ze er allemaal hetzelfde uit, maar van binnen is er een gigantische diversiteit.”

Startschot

Op het voormalige chemie-terrein van DSM-Andeno in Venlo wordt woensdag het startschot gegeven voor een distributiecentrum van 5,3 hectare groot. De provincie investeert twaalf miljoen euro in het project.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!