Beachsporten-terrein bij sporthal in Horst

© Borden.plaatsengids.nl
Naast Sporthal Dendron in Horst komt een terrein voor sporten als beachvolley- en voetbal.
De initiatiefnemers hopen dat sporters eind augustus terechtkunnen bij de beachsportaccommodatie.

50.000 euro
Het plan kost zo’n 50.000 euro en wordt gefinancierd door onder meer het Dendron College, Stichting Dendron Sporthal en volleybalvereniging Hovoc.

Het zandterrein met oppervlakte van 56 bij 32 vierkante meter is multifunctioneel en kan naar wens ingericht worden als één of meerdere beachvolleybal-, voetbal-, korfbal- of handbalvelden.

Snelst groeiend
Hovoc (300 leden) heeft behoefte aan de nieuwe accommodatie omdat ze een beachvolleybalafdeling wil oprichten. Beachvolleybal is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Dendron College (2200 leerlingen) gaat de beachsportaccommodatie gebruiken tijdens gymlessen. Stichting Sporthal Dendron wil de zandvelden ook verhuren aan particulieren.

Symbolisch
De gemeente Horst aan de Maas werkt mee aan het initiatief door een stuk benodigd grond naast de sporthal voor een symbolische prijs van 25 euro per jaar te verhuren aan de toekomstige gebruikers.

Behalve de eigen financiële bijdrage zijn de initiatiefnemers afhankelijk van fondsenwerving. Het plan voor het beachsportterrein kan alleen nog in gevaar komen als blijkt dat diverse fondsen niet over de brug komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!