'Minder bezoekers kerstgrot Valkenburg door tv-uitzendingen'

© Tim Voncken (1Limburg)
De kritische uitzendingen van EenVandaag over de kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg, hebben volgens de organisatie geleid tot minder bezoekers van het evenement.
Nicole Ploeger van de organisatie laat aan De Limburger weten dat er naar schatting enkele honderden bezoekers minder per dag zijn gekomen.

Levensgevaarlijk

Op 20 december besteedde het tv-programma aandacht aan de veiligheid bij de ondergrondse kerstmarkt. Veiligheidsexperts noemden de situatie "levensgevaarlijk" en vonden dat de kerstgrot dicht moest. Met name de hoeveelheid mensen die tegelijkertijd in de grot mogen in combinatie met de smalle, lage grotten, zou bij een brand heel slecht kunnen aflopen.

Veilig genoeg

Dit in tegenstelling tot de mening van waarnemend burgemeester Jan Schrijen en de Zuid-Limburgse brandweer. Zij gaven aan dat de grotten 'veilig genoeg' zijn. Desondanks lijkt het erop dat meer bezoekers door de uitzendingen thuis zijn gebleven.
In 2016 zag de organisatie het bezoekersaantal ook al dalen. Waar in 2015 nog zo'n 140.000 mensen op het kerstevenement afkwamen, waren dat er in 2016 110.000 Hoeveel bezoekers in december naar de Fluweelengrot kwamen, is nog niet bekend.