Venray: 'Geen geld voor zakendiners in Amerika'

© iStock
De gemeente Venray wil samen optrekken met de gemeente Venlo bij het lokken van bedrijven naar de regio, maar wil er niet veel geld voor uittrekken. En al helemaal niet voor werving in de VS.
Dat zegt wethouder Jan Loonen van Economische Zaken in Venray.

Zakendiners

Zijn collega Stephan Satijn van Venlo wil de regio bekender maken bij bedrijven en investeerders in de Verenigde Staten, onder meer met een reizende expositie en zakendiners.
De gemeente Venlo wil daar de komende drie jaar 1 miljoen euro aan spenderen. Venlo hoopt dat Venray aanhaakt bij het initiatief.

Budget

Loonen stelt dat die kans klein is. "De afdeling EZ in Venray bestaat uit drie man, inclusief de wethouder.
Het acquisitiebudget bedraagt 16.000 euro. Daaruit willen we best een bijdrage leveren, maar veel is het niet en ik ben niet van plan het budget te verhogen. Zeker niet in deze tijd", aldus Loonen.

Amerika

Loonen voert aan dat het werven van bedrijven in het buitenland een taak is van gespecialiseerde bureaus die onder het ministerie van Economische Zaken vallen, zoals LIOF.
Jacques Mikx van het LIOF, verantwoordelijk voor de werving van buitenlandse bedrijven in Limburg, zei eerder. "Amerikanen komen echt niet naar Europa omdat Stephan Satijn een lekker kopje koffie schenkt. Forget it!"
Ondernemers in de regio Venlo hebben ook kritiek op de zakendiners.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!