Antoin Scholten blij met toezegging voor extra agenten

© Peter Beeker (L1)
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo is blij met de toezegging vanuit Den Haag voor extra agenten om de rust in Blerick terug te brengen.
"Als er extra politie-inzet nodig is, gaat die er komen." Dat zei minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid na een gesprek met korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie.
"Ik ben erg blij dat ook vanuit de rest van Limburg steun is toegezegd. Want ons politieteam kan het niet alleen", zei Scholten vanavond in het programma Nedinscoplein van Omroep Venlo.

Landelijke aandacht

Scholten is blij met de landelijke aandacht en steun voor de problematiek in Blerick, al betreurt hij dat de dood van een jongen aanleiding heeft moeten zijn voor meer politie- en onderzoekscapaciteit.

Hoge werkdruk

Hij beseft dat er onder de Limburgse agenten al een hoge werkdruk heerst. "We staan op nummer twee van Nederland. Ook dit is lange tijd onderschat", aldus Antoin Scholten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!