Tweede tuchtzaak tegen geriater GGZ-instelling Venray

© archief L1
Tegen de geriater van zorginstelling Vincent van Gogh in Venray, die onder vuur ligt om zijn autoritaire en ontactische optreden, loopt een tweede tuchtzaak.
Ook is er opnieuw melding gedaan over de situatie op verpleegafdeling van Vincent van Gogh bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Net als in eerdere meldingen richten de pijlen zich daarbij met name op het onfatsoenlijke optreden en de medische fouten door de geriater die tot twee geleden afdelingshoofd was van de verpleegafdeling voor ouderen met dementie in combinatie met zware gedragsproblematiek.

Kwaliteit niet in geding
Vincent van Gogh liet de afgelopen maanden onderzoek doen naar het zorgklimaat. De onderzoekers concludeerden dat het kwaliteit van zorg niet in het geding is en dat ook niet is geweest.Wel zeggen ze dat de geriater, die afdelingshoofd was, veel te solistisch werkte, slecht communiceerde en geen empathie kende.

Maatregelen
De zorginstelling besloot daarop maatregelen te nemen. Zo is de geriater op non-actief gesteld en uit zijn functie van afdelingshoofd ontheven. Hij moet verplicht een communicatietraject doorlopen in afwachting van een mogelijke terugkeer.

Nieuwe leiding
Die terugkomst is wel afhankelijk van het oordeel van de IGZ en het tuchtcollege die zich nog buigen over de eerdere klachten. Ook krijgt de verpleegafdeling van Vincent van Gogh een geheel nieuwe leiding om op die manier de werk- en communicatiecultuur te veranderen.

Lees ook:
Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray op non-actief
Geriater GGZ-instelling Van Gogh Venray verzweeg tuchtzaak
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!