Toeristen kunnen weg naar Limburg weer vinden

© iStock
Toeristen hebben Limburg weer ontdekt. De branche blaakt van optimisme. De neergaande lijn van afgelopen jaren is omgebogen, de vooruitzichten zijn gewoon gunstig.
Het ging afgelopen jaren niet bijster goed met die branche: vakantievierders lieten Limburg links liggen, het aantal banen kromp. In de periode 2010-2014 gingen ruim tweeduizend jobs jammerlijk verloren. En toen kwam de kentering die in 2015 al zichtbaar werd: meer overnachtingen, meer bestedingen.

Optimisme

Voor dit jaar staan alle seinen op groen. Anya Niewierra, directeur VVV Zuid-Limburg, hoort van de ondernemers vrijwel alleen positieve geluiden. Een enquête over de resultaten rond Pasen gaf zonder meer een gunstig beeld en dat gold ook voor de verwachtingen voor het hele voorjaar.

Meivakantie

In Noord-Limburg liep het in de meivakantie storm: 83 procent van de bedrijven rapporteerde een gelijk of een stijgend aantal gasten. De enquête (van Leisure Port dat opkomt voor het toerisme in Noord-Limburg) leert dat drie op de vijf bedrijven in de vrije meidagen een hogere omzet draaiden dan in 2015. Directeur Giel Polman (VVV Midden-Limburg) wrijft zich eveneens in de handen. "De ondernemers hier zijn positief."
Lees donderdag meer in De Limburger.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.