Nog dit jaar start bouw Fort van Venlo

Impressie van Fort van Venlo (voormalige kazerneterrein).
De plannen voor het Venlose kazerneterrein zijn, licht aangepast, definitief goedgekeurd door het college in Venlo.
Daarmee is de weg vrij om na de zomervakantie te beginnen met de bouw van het Leisure Dome en de markthallen, schrijft De Limburger. In 2019 moet alles klaar zijn.

Overkapping geschrapt

Belangrijkste wijziging in de plannen is het schrappen van de glazen overkapping tussen de markthallen, die worden gevestigd in vier oude kazernegebouwen. Die overkapping was niet alleen duur, maar zorgde er bovendien voor dat de ruimte, vanwege strenge veiligheidsvoorschriften, niet gebruikt kan worden voor markten.

Leisure Dome

Het geld op het Fort van Venlo gaat in eerste instantie verdiend worden met de Leisure Dome. Daar moeten onder meer een bioscoop, wereldrestaurant, indoor-golfbaan en speelparadijs komen. Zo'n hal met daarin verschillende activiteiten staat ook in Kerkrade.

Twee poorten

Het oorspronkelijke plan om het publiek voor de markthallen en de Leisure Dome door één poort het terrein op te laten komen, is ook losgelaten. Bezoekers van de eet- en speelparadijzen in de Leisure Dome worden dus apart gehouden van de mensen die in de markthallen op zoek gaan naar duurzame en ambachtelijke etenswaren.
De gemeente Venlo regelt zelf de aanbesteding voor de geplande kabelbaan.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.