Na vijf jaar monument voor verongelukte vrouw (21)

© screenshot L1
Zondagmiddag om half zes - precies vijf jaar nadat studente Lisa Hendrix om het leven kwam bij een aanrijding in Venlo - wordt een monument voor haar onthuld. Dat gebeurt pal tegenover het ziekenhuis waar ze destijds om het leven kwam.
De 21-jarige Lisa was altijd een groot voorstander van orgaandonatie. Met haar nieren redde ze het leven van twee andere mensen. Voor haar moeder, Ans Steegh, is het een beladen moment. "Lisa was donor. Ze heeft twee nieren afgestaan. Zondag is een mooie afsluiting van de vijf zware jaren van rouw. "

Kunstwerk

Lisa studeerde industrieel product ontwerpen in Venlo. Een oud-leraar van haar maakte het kunstwerk, met daarin allerlei verwijzingen naar de overleden studente. Ontwerper Marcel Joosten zegt: "Vlinders dat was haar ding en dat zie je nu terug. Het monument is 1'64 meter hoog dat was de lengte van Lisa. En ook haar handschrift is er in verwerkt en haar levensspreek; Have fun, enjoy life."

Doneren

De moeder van Lisa hoopt dat het monument voorbijgangers aan het denken zet. Ans Steegh: "Dat ze zich bewust worden wat er kan gebeuren in het leven en wat ze kunnen doen als ze zelf komen te overlijden. Dat ze dan een orgaan kunnen doneren om zo een ander een beter leven te kunnen geven."