PvdA wil minimum jeugdloon afschaffen

© iStock
De PvdA in het Limburgs Parlement vindt dat de provincie het minimum jeugdloon vanaf 18 jaar moet loslaten en alle medewerkers volgens het minimumloon voor volwassenen moet betalen.
In schriftelijke vragen stelt de coalitiepartij ook dat dat niet alleen moet gelden voor de provinciale ambtenaren maar ook voor bedrijven en organisaties waar de provincie direct zaken mee doet, zoals schoonmaak en catering.

Afschaffing
Verder moet het minimumloon vanaf 18 jaar als voorwaarde worden opgenomen bij aanbestedingen van de provincie. Met haar oproep schaart de PvdA zich achter de actiegroep van jongeren - Young & United - die zich sinds een aantal maanden inzet voor de afschaffing van het minimum jeugdloon vanaf 18 jaar.

'Lovenswaardig initiatief'
Volgens PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers is dat een 'lovenswaardig initiatief dat onze steun verdient'. "Iedere werkende jongere vanaf 18 jaar moet in staat zijn om zijn/haar eigen bestaan op te bouwen. De PvdA is voorstander van goed en fatsoenlijk werk voor iedereen", zegt Kuntzelaers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!