1Lunch: Sinterklaas duikt op in Valkenburg

© iStock
* 'Hindernissen VenloStormt waren veilig'* 'Max had geluk'* Sinterklaas gespot in Valkenburg
VenloStormt
Volgens de organisatie van VenloStormt voldeden alle hindernissen op het stormbaanparcours aan de veiligheidseisen. Ook de glijbaan, waar zaterdag de 29-jarige Gitte Leurs uit Buchten om het leven kwam. "We hebben hele strikte veiligheidseisen en die hebben we allemaal nageleefd. Bovendien zijn alle hindernissen uitgebreid getest", verzekert Steffie Hoeijmakers van VenloStormt. Lees hier meer.
'Dit mag nooit gebeuren'
"Een paar schrammen, een enkel verzwikken of zelfs breken - dat hoort erbij als je deelneemt aan een obstakelrun." Maar een dodelijk ongeluk? "Dat mag nooit gebeuren", vindt Dirk Schrama. "Je zou voor bijna 100 procent moeten kunnen uitsluiten dat iemand overlijdt." Hoe het bij VenloStormt toch fout heeft kunnen gaan, is nog niet bekend. De politie onderzoekt het incident. Lees hier meer.
© René op de Laak

Stukje Molukken in Gennep?

Als het aan bewoners van de 'Molukse wijk' van Gennep ligt, mogen daar alleen Molukkers wonen. Die eis hebben ze neergelegd bij woningcorporatie Mooiland. "Als er een woning vrijkomt en er komt een Hollands gezin, of het maakt niet uit wat, dan komt de hele wijk in opstand", aldus de voorzitter van de wijkraad. Lees hier meer.

Ferrari-coureur: Max had geluk

Max Verstappen kende zondag een ongelukkige race in Canada. In ronde 10 gaf zijn wagen al de geest. Toch had hij volgens WK-leider Sebastian Vettel geluk. Na een fenomenale start stuurde de 19-jarige Red Bull-coureur zijn bolide naar een tweede plek. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hij schampte in de eerste bocht de Ferrari van Vettel. Dit koste de Duitser een deel van zijn voorvleugel. Maar boos op de jonge snelheidsduivel is hij niet. "Hij zal het niet met opzet hebben gedaan. Max schampte met zijn achterwiel mijn voorvleugel. In 90 procent van zulke gevallen krijg je dan een lekke band, maar hij had geluk." Lees hier meer.
Een balende Max Verstappen keert terug in de pits na het voortijdig einde van zijn GP van Canada © ANP
Sinterklaas gespot in Valkenburg
De pepernoten liggen nog niet in de winkel, maar de Sint, die is al wel gesignaleerd. De goedheiligman is voor zijn jaarlijkse feest nog wat aan de vroege kant, maar niet voor de opnames van de Nationale Sinterklaasfilm. De Sint heeft er voor gekozen zijn film in Valkenburg op te nemen. Lees hier meer.

Daders vluchten na woningoverval

Inwoners van Simpelveld zijn vanmorgen vroeg gewerkt door een melding van Burgernet. Twee mannen die rond 04:15 een woning aan de Remigiusstraat in Simpelveld binnen drongen, zijn gevlucht. De bewoner bleef gelukkig ongedeerd. De overvallers namen een nog onbekend buit mee. Lees hier meer.