Raemakers (D66) stelt kamervragen over zelfdodingen

© iStock
D66-Kamerlid Rens Raemakers uit Neer wil weten welke conclusies PvdA-staatssecretaris Martin van Rijn trekt uit de consternatie rond de zelfdoding van een aantal jongeren.
Daarbij verwijst Raemakers onder meer naar de zelfdoding van de 15-jarige Tharukshan Selvam uit Heerlen begin dit jaar en van een 11-jarige jongen uit Steyl begin juli.

Zorgelijk

In schriftelijke vragen spreekt het Limburgse kamerlid van 'zorgelijke geluiden over de (mogelijk) tekortschietende rol van jeugdzorg'. Dinsdag werd in een onderzoek over de zelfdoding van de jonge Heerlenaar geconcludeerd dat betrokken instanties, gemeente en school onvoldoende samenwerkten.

Aantal

Raemakers vraagt de staatssecretaris of er de laatste jaren sprake is van een stijging of daling van het aantal zelfdodingen bij jongeren. Ook wil hij in kaart gebracht zien in hoeveel van die gevallen de jeugdzorg wat te verwijten valt.

Gevolgen

Verder is Raemakers geïnteresseerd in de eventuele gevolgen van de overheveling van de jeugdzorg naar de gemeenten vanaf 2015. Heeft dat gevolgen gehad voor de preventie, signalering en behandeling van zelfmoordproblematiek onder jongeren, zo vraagt hij aan staatssecretaris Van Rijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!