De week in beeld: Mooi weer, brandend hooi en een granaat

Een explosief op het politiebureau. Een brandende vrachtwagen met hooi. Een grote ramp in Venlo. De hulpdiensten hadden het er maar druk mee, deze week.
Motorzegeningen. Zo in het voorjaar worden ze op verschillende plaatsen in Limburg gehouden. Zoals in Geleen. Motorrijders hopen, gezegend door een priester met een wijwaterkwast, weer veilig het nieuwe seizoen door te komen.
Motorzegening op de Bloemenmarkt in Geleen. © Rob Oostwegel
Woensdag was tot nu toe de thermische topper van dit voorjaar. De thermometer tikte op een haar na de 25 graden aan. Limburgers doken massaal het park in of gingen het terras op.
Massaal zonnen in het park bij de Vief Kop in Maastricht. © Harry Heuts
Een vrouw geniet van een prachtige voorjaarsdag op het Vrijthof. © Marcel van Hoorn
Op de A2 bij Born had het verkeer veel last van een brandende vrachtwagen met hooi. Het duurde uren voordat de vlammenzee was gedoofd.
Spectaculaire beelden op A2. Een vrachtwagen vol hooi vloog in brand, de snelweg bleef uren dicht. © Fer Traugott
In Heerlen vond iemand het een goed idee om met een gevonden explosief het politiebureau binnen te wandelen. Het baliepersoneel sloeg meteen alarm en het bureau werd ontruimd.
Het politiebureau in Heerlen werd deze week ontruimd nadat iemand een granaat had afgeleverd. © MGL/Bas Quaedvlieg
Het hoogtepunt van het jaar voor veel gehandicapten in de regio Horst: de jaarlijkse Truck Run. Naast een trucker in de vrachtwagen door Noord-Limburg rijden, heerlijk!
Beeld van de vrachtwagens tijdens de Truckrun 2015 in Horst. © Laurens Eggen
Wielerfans maken zich dan weer op voor de Amstel Gold Race. En ze komen van heinde en ver. Uit het Engelse Bristol bijvoorbeeld. Vrijdagmiddag was dit tweetal er al helemaal klaar voor. Vanaf de top van de Gulpenerberg genieten ze van het uitzicht en hebben ze alvast een plekje gereserveerd voor zondag.
Wielerfans uit Bristol hebben alvast een plekje gevonden voor de Amstel Gold Race. © Marcel van Hoorn
Groot alarm vrijdagochtend aan de Maas in Linne. Er stond een auto in het water en er lagen allerlei spullen van een visser op de oever. Maar de man bleek niet in het water te liggen. Hij was naar een boerderij gelopen, op zoek naar een tractor om de auto op het droge te trekken.
Een bus in het water en niemand te bekennen. Het ergste werd gevreesd, maar het liep goed af. © Rob Oostwegel
Het landgoed Obbicht, één van de mooiste plekjes in de gemeente Sittard-Geleen, krijgt steeds meer te maken met vernielingen.
Het landgoed Obbicht krijgt steeds meer te maken met vernielingen. © Ermindo Armino
Muurkunst in Maastricht, bij de voormalige Sphinx-fabriek. Graffiti is niet altijd lelijk, blijkt hier wel.
Muurkunst op het voormalige Sphinx-fabrieksterrein in Maastricht. © Harry Heuts
Eén van de grootste rampoefeningen die ooit in Nederland is gehouden. Venlo en omgeving bootste deze week de gevolgen van een hoogwatergolf na. De oefening duurde meerdere dagen en kostte alles bij elkaar ongeveer een miljoen euro.
Rampenoefening in Venlo © Laurens Eggen
Leest u dit via de 1Limburg-app? Dan vindt u de foto's in de mediabox bovenaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!