Muziekfestival Bruis slaat jaartje over

© Jean-Pierre Geusens
Muziekfestival Bruis in Maastricht gaat dit jaar niet door. Reden voor het afblazen van Bruis zijn zowel de kosten als een gebrek aan menskracht.
Volgens de organisatie kunnen de steeds strengere eisen die worden gesteld aan een festival en de steeds hogere kosten niet meer worden gecombineerd met een kleiner opgezette versie van Bruis

Kleinere opzet

Na enkele jaren van verlies werd Bruis in 2016 een stuk kleiner opgezet dan voorgaande edities. Er werden goedkopere bands geboekt en het publiek moest voortaan betalen. Bruis 2016 leverde geen verlies op, maar een kleinere opzet en onzekerheid over mogelijke subsidies maakt het voor de organisatie niet gemakkelijker om een festival op poten te zetten.

Nieuwbouw

Bijkomend probleem is dat de Muziekgieterij dit jaar bezig is met de nieuwbouw van een nieuw poppodium. Daardoor heeft het team niet genoeg tijd om ook nog een festival te organiseren.
Het is de bedoeling dat er dit jaar een nieuwe formule voor het festival wordt ontwikkeld om uiteindelijk een doorstart te maken.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.