Munckhof krijgt contract leerlingenvervoer Amsterdam

© Munckhof
Vervoersbedrijf Munckhof uit Horst zal vanaf komend schooljaar het leerlingenvervoer in Amsterdam verzorgen. Het gaat om zo'n 940 leerlingen per jaar.
De samenwerking met de gemeente is voor drie jaar.

Goede naam

Dat het vervoersbedrijf nu ook in Amsterdam gaat rijden heeft volgens de directeur Jos Poortinga te maken met het feit dat het bedrijf al jaren actief is in Amsterdam. "De taximarkt is erg concurrerend dus je moet je als bedrijf laten zien. Een goede naam helpt ook bij het binnenhalen van zo'n grote opdracht", zegt Poortinga.

Personeel

Voor de klus in Amsterdam zullen zo'n 160 extra voertuigen nodig zijn en 100 extra taxichauffeurs. Munckhof verwacht hierbij geen problemen met het krijgen van personeel. "We zijn al druk aan het werven en het merendeel van de taxichauffeurs nemen we over van het bedrijf dat het vervoer van de leerlingen op dit moment regelt." Het vervoersbedrijf uit Horst heeft al een vestiging in Zaandam, die de opdracht in Amsterdam zal gaan uitvoeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!