Vier jaar celstraf voor seksueel misbruik jonge meisjes

© iStock
Een 45-jarige man uit Susteren is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Dit omdat hij twee meisjes van 8 en 9 jaar oud seksueel misbruikt heeft.
Dat heeft de rechtbank in Roermond vrijdag beslist.

Heitje voor een karweitje

De jonge meisjes kwamen eind 2016 bij de man langs voor de actie 'Heitje voor een Karweitje'. Toen hij de meisjes eenmaal naar binnen had gelokt speelde hij verregaande seksuele spelletjes met ze. Hij ging zelfs zo ver dat hij bij één van de meisjes seksueel binnen is gedrongen.
De man heeft alles tijdens de zitting opgebiecht.

Ernstige strafbare feiten

De rechtbank spreekt dan ook van 'ernstig strafbare feiten'. Dit omdat de Susternaar onder invloed van alcohol misbruik heeft gemaakt van de onbevangenheid van de twee meisjes. Hij liet ze 'spelenderwijs' seksuele handelingen ondergaan en verrichten. Naast de gevangenisstraf krijgt de man onder andere een verplichte behandeling en een alcoholverbod.

Minder toerekeningsvatbaar

Een psycholoog heeft tijdens het proces onderzoek gedaan naar de 45-jarige man. Daaruit is gebleken dat de man geen pedofiel is, maar dat is nog niet volledig uitgesloten. Wel is gebleken dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is.