Slachtoffer bedrijfsongeval meegesleurd in machine

© Andy Hendriks
De man die maandag gewond raakte bij een bedrijfsongeval in Roermond, werd met zijn been tussen twee aandrijfrollen een machine ingetrokken.
Dat laat slachtoffer Andy Hendriks weten aan 1Limburg. Bij het ongeluk bij metaalbedrijf Euramax raakte de operator gewond aan zijn been.

Medewerker bekneld bij aluminiumbedrijf RoermondTak
Het ging mis tijdens een storing in een machine. Op het moment dat Hendriks in de machine stond, begonnen twee aandrijfrollen te draaien. Collega's probeerden de rollen nog stil te zetten, maar ze konden niet voorkomen dat de operator de machine in werd getrokken. Met zijn linkerbeen kwam hij in het apparaat, waardoor zijn scheenbeen brak. "Het klonk net als een tak die doormidden brak", zegt hij daar nu over.
© Andy Hendriks

Pin

Het slachtoffer raakte daarna in een shock, en kan zich nog maar weinig herinneren. "Dankzij de steun van mijn collega's bleef ik kalm." Brandweermensen, ambulancepersoneel en collega's bevrijdden de medewerker uit zijn hachelijke situatie. In het ziekenhuis werd het gebroken been van Andy gezet. Ook kreeg hij een pin in zijn been, van zijn knie tot zijn enkel.
Voorlopig zit Andy thuis, verzorgd door zijn vriendin. Hij moet regelmatig naar het ziekenhuis voor controle, ook omdat er in zijn enkel een stukje dood vlees werd ontdekt.
© Andy Hendriks
Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!