Illegale stoorzenders ontdekt in Eijsden

© iStock
In een loods in Eijsden heeft de politie illegale stoorzenders gevonden. Ze werden ontdekt in een loods bij een bedrijf.
De zogenoemde 'jammers' werden gevonden na een tip. Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer in de buurt van de zender verstoort. Sommige apparaten verstoren ook GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn.

Gevaarlijk

De apparaten zijn verboden en zijn alleen via het illegale circuit te krijgen. Hulpdiensten noemen de apparaten gevaarlijk. "Ze hinderen politie, brandweer en ambulance omdat gebruik ervan 112 onbereikbaar maakt of navigatie onmogelijk maakt", aldus de politie.

Gestolen auto's

Naast twee van deze apparaten zijn ook drie gestolen auto's ontdekt in de loods. Twee mannen die er aan het werk waren, zijn aangehouden. Ze komen uit Landgraaf en zijn 36 en 46 jaar oud.
Tijdens de controle stond een gestripte chassis op de hefbrug. Van een andere auto lagen gestripte onderdelen in de loods. Een derde auto, die ook gestolen was, stond nog onaangeroerd in de ruimte.