Merken en websitenamen uit failliete boedel geveild

© Macintosh Retail Group
Een groot aantal merknamen en websitenamen van het voormalige winkelconcern Macintosh is geveild.
Het in Beek gevestigde bedrijf ging in december 2015 failliet. Macintosh had de rechten van tientallen merknamen in bezit plus nog eens een paar honderd domeinnamen van websites.

Drie weken

Via een onlineveiling zijn die bij opbod verkocht. De veiling duurde drie weken en liep dinsdagavond af. In totaal ging het om 297 kavels.
Het meeste geld bracht de websitenaam Kopen.nl op. Dat domein ging voor 40.200 euro van de hand. De site Vraag.nl leverde nog 4500 euro op, en Snowboots.nl, Windsurfen.nl, Goedkopekleding.nl en Goedkopeschoenen.nl brachten iets meer dan duizend euro in het laatje.

Bescheiden

Voor de rest hield het allemaal niet over met de opbrengsten. De meeste domeinnamen waren goed voor een bescheiden bedrag variërend van een paar euro tot enkele tientjes. Op sommige domeinnamen werd zelfs helemaal niet geboden, zoals Schoenenzesdaagse.nl, Ikzoekeentas.be en Dewinkelkrant.com.

Merken

De merkrechten uit de failliete boedel van Macintosh bleken evenmin goed in de markt te liggen. Cambrigde: opbrengst 30 euro. Hoogenbosch: 6 euro. Cirio: 3 euro.