'Rotsvast vertrouwen in waterpretpark Drakenrijk'

Waterrecreatiepark Drakenrijk is nu nog niet meer dan een dagstrand met springkussens. © MGL
De plannen zijn groot, maar meer dan een dagstrand is 'waterrecreatiepark Drakenrijk' langs de A73 bij Reuver nog steeds niet. Reden: gedoe met juridische paperassen.
"Nog voor de zomervakantie van 2015 zullen wij zoals afgesproken de grond van Drakenrijk Reuver die wij in eigendom hebben, overdragen aan directeur Ton Derks van BillyBird."
Dat zegt Jerom Coppus van ontgrondingsbedrijf Niba, dat al jarenlang zand en grind uit het stuk grond van 55 hectare tussen de A73 en de rijksweg N281 bij Reuver haalt.

Nog geen champagne

Toch ontkurkt Ton Derks van recreatiebedrijf BillyBird de champagne nog niet. Hij had afgelopen winter al voor zeker een half miljoen euro aan attracties en speeltoestellen bij de Reuverse waterplas neer willen zetten.
"Zodra alle juridische paperassen eindelijk getekend zijn en ik echt en onherroepelijk eigenaar ben van de grond, ga ik investeren in mijn Reuverse waterpretpark", legt hij uit. "Ik heb altijd gezegd dat ik pas geld ga steken in het Drakenrijk als ik de grond waarop ik het ga neerzetten bezit. In een huurwoning plaats je toch ook geen nieuwe keuken?"

Juridische paperassen

Dat het Drakenrijk nu, in mei 2015, nog steeds 'slechts' een zwemplas met zandstrand en wat springkussens is, komt doordat die laatste puntjes nog altijd niet op de juridische i staan.

Vertrouwen

Verantwoordelijk wethouder Jan Smolenaars van Beesel zegt dat hij er nooit aan heeft getwijfeld dat Drakenrijk in de toekomst meer wordt dan het dagstrand dat er nu - ook volgens hem voor het derde en laatste zomerseizoen - ligt.
"We hadden misschien iets eerder een waterpretpark kunnen hebben op die plek. Maar zo lopen dit soort onderhandelingen tussen bedrijven nu eenmaal. Ik heb een rotsvast vertrouwen in het Drakenrijk. Altijd gehad ook", zegt Smolenaars.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!