Rel in theaterland: 'Regisseur betastte zangeres'

Michelle Courtens tijdens het Nationaal Songfestival in 2001. © ANP
Regisseur Ruut Weismann is niet welkom tijdens de musicalpremière van Fiddler on the Roof, nadat hij door de Venrayse zangeres Michelle Courtens is beticht van ongewenste intimiteiten.
De Amsterdamse Weissman is al dertig jaar regisseur en was onder meer verantwoordelijk voor Hij gelooft in mij, de Hazes-musical.

Studenten
Er circuleren al jaren verhalen over studentes die relaties hadden met de gevierde regisseur. Drie van die relaties heeft hij ook toegegeven in gesprek met De Volkskrant. De #MeToo-hype heeft Weissman uiteindelijk de das omgedaan. Er zou niet alleen sprake zijn van relaties, maar ook van ongepast seksueel gedrag.

Michelle Courtens
Cruciaal in deze 'doorbraak' is een vernietigende verklaring van de Venrayse zangeres Michelle Courtens, die met Weissman werkte tijdens de musical Waanzinnig gedroomd. "Ik wil hem niet langer de hand boven het hoofd houden", zegt ze tegen De Volkskrant. "Hij werkt nog steeds in deze sector. Ik wil vrouwen voor hem waarschuwen."

Geen première
Door de nieuwe stroom aan negativiteit rondom zijn persoon, is besloten dat Weissman niet aanwezig zal zijn tijdens de première van Fiddler on the Roof. Verschillende bekende namen, waaronder Lone van Roosendaal, hadden al laten weten dat ze de première vanwege Weissman zouden boycotten.