Limburgse reclamezuilen beschoten vanuit auto

© iStock
In Tilburg zijn de afgelopen maanden op verschillende plaatsen reclamezuilen vernield. Iemand zou vanuit een rijdende auto het glas kapot hebben geschoten.
Het bedrijf RBL, Reclame Bureau Limburg, die de reclamezuilen beheert heeft inmiddels wel een vermoeden van de dader: "Dit is heel extreem", aldus directeur Jerry Ramaekers aan BN DeStem.

Camerabeelden
Er zijn camerabeelden waarop de handelingen te zien zijn van de dader. Ramaekers schetst de werkwijze: die rijdt in een auto voorbij de reclamezuil en mindert vaart. Op dat moment zakt het glas in elkaar. "Het lijkt er sterk op dat er vanuit de auto geschoten wordt. Maar het vreemde is: we vinden nooit een kogeltje. Het is gissen, mogelijk gebruikt de dader ijskogels."

Kosten

Het kost ook veel geld, want het maken van zo’n zuil kost 350 euro. Inmiddels zijn al zo'n 110 zuilen aan diggelen geschoten.

Maatregelen

Inmiddels zijn er wel maatregelen getroffen, op meerdere plekken wordt het glas van de reclamezuilen tijdelijk vervangen door plexiglas. "Plastic is iets minder helder. Maar gezien de situatie hebben de adverteerders daar begrip voor", aldus Ramaekers in de krant.