Verbazing over stopzetten verkeersveiligheidsproject

De 11 deelnemers aan Traffic Informers hebben 'met grote verslagenheid' kennis genomen van het voornemen van het provinciebestuur om na 12 jaar op 1 januari te stoppen met het verkeersveiligheidsproject.
In een brief aan het Limburgs Parlement schrijven zij dat 'onze groep hier zeer teleurgesteld over is'. Het project houdt in dat verkeersslachtoffers die voor het leven zijn getekend, hun verhaal vertellen aan scholieren van middelbare scholen.

Oneens

Volgens het provinciebestuur is gebleken dat het project niet direct tot veiliger verkeersgedrag bij jongeren leidt. Maar de Traffic Informers zijn het daar niet mee eens. Zij zeggen overtuigd te zijn van de kracht en doelmatigheid van hun aanpak. 'Geen enkel wetenschappelijk onderzoek heeft kunnen aantonen dat dit niet de juiste manier van communiceren en voorlichten is', staat in de brief.

Projectleider

Ook andere argumenten om te stoppen, zouden niet kloppen. Zo zou er binnen het ambtelijk apparaat geen nieuwe projectleider gevonden kunnen worden. Traffic Informers zeggen dat ze dat probleem intern hebben opgelost. Verder ontkennen ze dat er onvoldoende sprake is van verjonging waardoor het verschil in leeftijd met de scholieren steeds groter wordt. Er zijn namelijk drie nieuwe Traffic Informers in opleiding.

Redding?

De organisatie heeft haar hoop gevestigd op de provinciale politiek om het project te redden. Coalitiepartijen SP en VVD hebben tijdens een recente commissievergadering al laten weten dat ze vinden dat Traffic Informers moet blijven bestaan. Ze denken erover om samen een motie in te dienen.

Subsidie

De Traffic Informers geven ruim 550 sessies per jaar en bereiken daarmee een kleine 200 duizend leerlingen. De provincie geeft jaarlijks 85 duizend euro subsidie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!