Gerommel kost zorginstelling Daelzicht 4 miljoen

© Google Streetview
Zorginstelling Daelzicht in Heel heeft vorig jaar een verlies geboekt van 4 miljoen euro.
Een deel van dat tekort is te wijten aan de bestuurscrisis bij de instelling voor verstandelijk gehandicapten, schrijft De Limburger.

Interimbestuur

Twee bestuursleden van Daelzicht stapten in april vorig jaar op en maakten plaats voor één interimbestuurder. Die interimbestuurder streek een kleine 150.000 euro op voor ruim zes maanden werk, maar in de tussentijd kregen de twee opgestapte bestuurders ook nog salaris.

Riante ontslagvergoeding

De twee kregen samen nog ongeveer 300.000 euro aan loon. Bovendien ontvingen ze allebei een ontslagvergoeding van om en nabij de 180.000 euro. Omdat de afspraken hierover nog van vóór de Wet Normering Topinkomens (WNT) zijn gemaakt, zijn deze vergoedingen fors hoger dan de maximaal 75.000 euro.

Tegenvallers

De overige tekorten komen volgens de huidige directie verder door eenmalige tegenvallers in 2016, zoals vakantiegeld dat niet begroot was, afscheidsregelingen voor managers en onderzoek naar misstanden binnen Daelzicht. Het nieuwe bestuur wil tegen de krant niet ingaan op de salarissen en vergoedingen van zijn voorgangers.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.