Chinezen willen miljoenen investeren in Campus Maastricht

© Istock
Het Chinese Chengdu Wenjiang District wil samen met Brightlands Health Campus Maastricht 64 miljoen investeren in startende ondernemingen op de campus.
Daarvoor willen de partijen samen een fonds opzetten, zo is afgesproken.
Bezoek
De Chinezen deden deze toezegging tijdens een bezoek aan Maastricht. Een delegatie onder leiding van burgemeester Chen Zhiyong bracht onder andere een bezoek aan de scanners van Scannexus op de Campus.??Beide partijen hebben een overeenkomst voor het Chinees-Nederlandse investeringsfonds ondertekend.

Eigen campus
Voor Chengdu Wenjiang District is de samenwerking interessant omdat het een eigen campus hebben. Chengdu Medical City en Health Campus Maastricht werken al samen. Beide partijen willen beginnen met een totale investering van 3,8 miljoen euro.??

Wenjiang
Het Wenjiang District, gelegen in het noordwesten van de stad Chengdu, staat bekend als pionier vanwege de uitgebreide hervorming van kleine en middelgrote ondernemingen, gericht op het ontwikkelen van de gezondheidsketen en de medische industrie.
© Maastricht Health Campus

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!