Bovens nieuwe voorzitter belangenclub provincies

Gouverneur Theo Bovens. © Flickr / Sebastiaan ter Burg
Gouverneur Theo Bovens wordt de nieuwe voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO). Dat is de belangenorganisatie van de provincies.
Bovens is unaniem voorgedragen door het bestuur van het IPO. Op 8 maart neemt de Algemene Vergadering een definitief besluit. Maar niks lijkt zijn benoeming in de weg te staan.

Bijleveld

Bovens volgt bij het IPO Ank Bijleveld op. Die is minister van defensie geworden. In de tussentijd heeft Johan Remkes, de Commissaris van de Koning van Noord-Holland, het voorzitterschap waargenomen.

Draagvlak

Volgens Remkes krijgen de provincies met Bovens een voorzitter die op draagvlak in alle provincies mag rekenen. "Hij is iemand die het klappen van de zweep in Den Haag kent en iemand die partijen en dossiers weet te verbinden", aldus Remkes.
Bovens zelf zegt "vereerd te zijn" op de volledige steun van het bestuur te mogen rekenen. Het verdere proces ziet hij met vertrouwen tegemoet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!