'Trouwzwendelaar' maakt tongen los in Duitsland

© Screenshot RTL Next
In Duitsland zijn media in de ban van de in Kerkrade woonachtige Tlal 'Tommy' B. (54), die vrouwen zou verleiden om ze geld afhandig te maken.
Duitse media noemen hem der Heiratsschwindler, de Trouwzwendelaar, nadat hij een 84-jarige Duitse vrouw om zijn vinger wond en haar vervolgens ruim 40.000 euro lichter maakte.

Samenwonen
De vrouw was zo verliefd op de geboren Jordaniër, dat ze hem in huis nam. Na verloop van tijd bleek haar geliefde hele andere intenties te hebben. Na enkele maanden merkte ze dat haar geld en een waardevolle ring ontbraken. Daarop gooide ze de schwindler uit huis.

Voorzichtig, voorzichtig
De vrouw wil nu andere vrouwen waarschuwen. "Ik ben bang dat hij dit bij meer vrouwen doet, dus ik waarschuw alle vrouwen: voorzichtig, voorzichtig, voorzichtig. Hij heeft veel schade aangericht in mijn leven." De rechtbank in Aken veroordeelde de man voor diefstal; hij moest een boete van 10.000 euro betalen.
© Screenshot RTL Next
Lachend voor de rechter
Op beeld is te zien hoe de Kerkradenaar, die zich voorstelt als de Amerikaanse Tommy, lachend de rechtbank in Aken betreedt. "Maar hij heeft twee gezichten", stelt de Duitse zender RTL. Ze laten zien hoe ze hem verrassen op straat, in Kerkrade. "Ik breek je neus", schreeuwt hij onder meer naar de verslaggever. Daarna is te zien dat de Nederlandse politie hem inrekent.

Boete: geen probleem
Na zijn veroordeling ziet de Duitse zender weer de vrolijke kant van 'Tommy', die lachend uit de rechtszaal loopt. "Ik ben de gelukkigste man die op twee benen staat", zegt hij ietwat verrassend. Als de verslaggever hem wijst op zijn boete, reageert hij koeltjes. "Klopt, geen probleem."