Twee nieuwe wethouders in stadsbestuur Weert

Weert krijgt twee nieuwe wethouders. Het gaat om Wendy van Eijk van de VVD en Tessa Geelen van het CDA.
Van Eijk neemt de plaats in van Frans van Eersel, die de afgelopen twee periodes wethouder was.

VVD

Volgens de VVD had Van Eersel zelf na de verkiezingen aangegeven niet door te willen gaan. De VVD zakte daarbij van vijf naar vier zetels, met Van Eersel als lijsttrekker. Wendy van Eijk is sinds 2014 raadslid en vanaf april 2017 fractievoorzitter. Zij stond 2e op de kandidatenlijst.

CDA

Voor het CDA wordt de 30-jarige Tessa Geelen wethouder en niet lijsttrekker en fractievoorzitter Hendrik Stals. Geelen was 2e op de CDA-lijst en afgelopen periode raadslid. De partij maakt haar rentree in het bestuur van Weert, na acht jaar van oppositie.
Voor de verreweg grootste partij Weert Lokaal blijven voorman Geert Gabriëls en Martijn van den Heuvel wethouder, voor de SP Paul Sterk.

Coalitie

De nieuwe coalitie van Weert Lokaal, CDA, VVD en SP heeft samen met D66 ook een akkoord over het programma bereikt. D66 maakt formeel geen deel uit van de coalitie en levert als eenmansfractie ook geen wethouder.

Samenwerking

Voorman Geert Gabriëls van Weert Lokaal zegt blij te zijn met het resultaat. "We hebben goed samengewerkt. Iedereen heeft zijn bijdrage aan het akkoord kunnen leveren. Dat is in goede harmonie gegaan", aldus Gabriëls.
Weert Lokaal en SP leggen het akkoord volgende week voor aan hun leden waarna het op 24 mei wordt ondertekend.

Installatie

Op 31 mei worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd in een extra raadsvergadering. Dan wordt ook het collegeprogramma definitief vastgesteld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!