'Geen Bandidos maar Red Devil schoot bij café in Sittard'

Niet een lid van motorclub Bandidos maar Theo van M., het enige gearresteerde lid van de Red Devils, zou hebben geschoten bij een confrontatie tussen de twee motorclubs in café Dug-Out.
Diverse bronnen hebben dit bevestigd tegenover de Limburgse kranten.

Wapens

Die melden ook dat het enorme wapenarsenaal woensdag niet verspreid over de 75 onderzochte panden is aangetroffen, zoals door de autoriteiten is gesuggereerd. Eén loods in Munstergeleen zou de voornaamste vindplaats zijn geweest van raketwerpers, vuurwapens, handgranaten en munitie.

Bevriend

Theo van M., de vermeende schutter op 7 mei en toen lid van de Red Devils, is bevriend met de eigenaresse van de Dug-Out. Hij zou kort na de schietpartij als volwaardig lid zijn toegetreden tot de Hells Angels. M.’s advocaat Fred Beulen was niet voor commentaar bereikbaar. Het Openbaar Ministerie wilde niet op vragen reageren.

Kort geding

Komende maandag dient voor de rechtbank in Roermond een kort geding van de eigenaresse van het café tegen de gemeente Sittard-Geleen. Zij verzet zich tegen de sluiting van drie maanden, die door burgemeester Sjraar Cox is opgelegd.

Twee weken

Theo van M. blijft op last van de rechter-commissaris nog veertien dagen in voorlopige hechtenis. Dat geldt ook voor de zestien medeverdachten die vrijdag bij de onderzoeksrechter zijn voorgeleid. Op een enkeling na, zijn ze allemaal lid van de Bandidos of waren dat tot voor kort.

Lees hier alles over de rivaliserende motorbendes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!