Aanleg Buitenring: invalswegen Kerkrade afgesloten

© Thinkstock
Verschillende invalswegen naar Kerkrade gaan bij de aanleg van de Buitenring maanden dicht. Het verkeer wordt in die periode omgeleid. Volgens verkeerswethouder Jo Bok blijft het centrum bereikbaar.
In de zomer wordt gestart met de aanleg van de nieuwe weg. Daarvoor moeten bestaande wegen tijdelijk worden afgesloten.

Omleiding

Aannemer Boskalis Nederland werkt aan een plan met omleidingsroutes dat binnenkort wordt voorgelegd aan provincie en gemeente.

Viaduct

Een van de eerste grotere projecten die in Kerkade worden opgepakt, is de bouw van het toekomstige viaduct aan de Vauputsweg. Daarvoor staat een bouwtijd van circa driekwart jaar.
De Vauputsweg is in die periode niet te gebruiken. Het bestemmingsverkeer wordt tijdens de bouw van het viaduct omgeleid via de Kaalheidersteenweg.

Werkzaamheden

In oktober wordt begonnen met de bouw van het viaduct bij Hopel en in september bij de loop- en fietsbrug over de Dentgenbachweg bij GaiaZOO. Het verkeer wordt daar via de Tunnelweg en de Strijthagenweg naar de Kaalheidersteenweg geleid. Tegelijkertijd wordt dan ook de Regioweg opgeknapt. Die werkzaamheden zijn volgens Kerkrade afgestemd op de Buitenring.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!