25 jaar na dé sprong van Eddie Vedder (Pearl Jam) op Pinkpop

© Flickr/Willi Thiel/CC BY-NC-SA 2.0
Het optreden van de Amerikaanse rockband Pearl Jam is door luisteraars van muziekzender 3FM verkozen tot hét hoogtepunt uit de geschiedenis van Pinkpop.
Deze week is het 25 jaar geleden dat Pearl Jam-zanger Eddie Vedder zijn legendarische sprong in het publiek maakte tijdens Pinkpop.

Hoogtepunt
Ook organisator Jan Smeets noemt het een van de opvallendste belevenissen op zijn festival. Volgens festivalsite Festiworld is het zelfs het meest opmerkelijke Nederlandse festivalmoment ooit. Vedder beklom in 1992 de camerakraan en dook vanaf enkele meters hoogte in de mensenmassa.

Wereldfaam

Behalve dat 'de sprong' Pearl Jam wereldfaam opleverde, betekende het ook de grote doorbraak voor de band. Inmiddels doet organisator Jan Smeets al jarenlang verwoede pogingen om de rockers opnieuw te strikken voor zijn festival.

Facebookpost

Vandaag plaatste de band zelf een bericht op Facebook waarin het optreden werd gememoreerd. De band vraagt het publiek wie erbij was en dat levert een stortvloed aan reacties op. Inmiddels is het bericht door 1,8 miljoen mensen bekeken en bijna 37 duizend keer gedeeld.