Palmen: 'Andere mensen bedankten voor wethoudersrol'

© Beeld: archief L1
Hoewel Jo Palmen (BBB/Lijst Palmen) eerder leek te passen voor een rol als wethouder in Brunssum, is hij dinsdag alsnog voorgedragen. Volgens Palmen bedankten andere kandidaten voor de functie.
Dat vertelde hij woensdag tijdens een persmoment. "Veertig jaar geleden stonden ze in rijen van drie te popelen om wethouder te worden. Nu vind je niemand meer."Kandidaten afgehaakt

?Palmen was in de vorige bestuursperiode al even wethouder en kreeg in die periode de nodige kritiek te verduren. "Kandidaten zeiden: 'Wat er allemaal over jou is verschenen, daar zeggen wij onze baan niet voor op.' Ze liepen naar eigen zeggen risico voor de rest van hun leven. Zeker de kandidaten tussen 35 en 45 jaar oud zeiden: 'Zoek maar een ander.' Daar is de pers ook debet aan", zei de politicus.

Volksverraad

Volgens de eveneens als wethouder voorgedragen Servie l'Espoir (PAK) is de keuze voor Palmen een logische. "Als je iemand met het aantal stemmen van Palmen niet als wethouder kiest, is dat bijna volksverraad." L'Espoir ziet de rumoer uit de voorgaande periode niet als beletsel om beleid te voeren. Palmen ziet dat zelf ook niet zo. "We kijken nu naar het heden. Aan ons zal het niet liggen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!