Venlose politiek heeft wel oren naar stadiondeal met VVV

© Jack Kochanowski
De gemeente Venlo en promovendus VVV zitten aan de onderhandeltafel over de verkoop van de grond onder stadion De Koel aan de voetbalclub. De coalitiepartijen VVD, CDA en VenLokaal zien een dergelijke deal wel zitten.
Als VVV het stuk grond kan kopen van de gemeente wil de club hier voor 12,5 miljoen een nieuw stadion met 10.000 zitplaatsen bouwen, zo meldt De Limburger.

Uithangbord

Luud Pieko van VenLokaal vindt de club een hiermee een krachtig signaal afgeeft. "We zullen het hier goed over moeten hebben, maar duidelijk is dat VVV een belangrijk uithangbord voor Venlo is", zo zegt hij.

Schappelijke prijs

Hoeveel de club moet betalen, is niet bekend. VVV-preses Hai Berden wil de grond voor een 'schappelijke prijs' overnemen. Dit omdat VVV niet de hoofdprijs kan betalen. Venlose oppositiepartijen benadrukken op hun beurt dat de prijs wel marktconform moet zijn.

Investeerders

Hoewel de erfpachtovereenkomst van de grond waar De Koel staat nog tot 2033 loopt, wil Berden al bouwen aan de toekomst. Volgens de preses is aankoop van de grond nodig omdat investeerders geen onnodig risico willen lopen als de erfpacht niet wordt verlengd. Volgens Berden zijn bereid om te investeren in een nieuwe voetbaltempel.