Weert heeft subsidie De Aldenborgh niet goed gemotiveerd

De gemeente Weert heeft het besluit waarbij De Aldenborgh geen 5000 maar 2000 euro subsidie krijgt, niet goed genoeg gemotiveerd.
De bestuursrechter in Roermond geeft Weert daarom twee weken de tijd om te bepalen of ze het besluit alsnog nader wil onderbouwen.

Aanbod stichting Weert 600

Geschied- en oudheidkundige kring De Aldenborgh kreeg in januari 2014 het aanbod van de stichting Weert 600 om - bij door de stichting geselecteerde reclamebureaus - voor 3000 euro aan communicatie en publiciteit te laten verzorgen voor een theatervoorstelling in maart.

Weert verleent geen subsidie

Op dat aanbod ging De Aldenborgh toen niet in, onder meer omdat men al een eigen drukker in de arm had genomen. Vanwege het afwijzen van dat aanbod van Weert 600 besloot de gemeente 3000 euro aan gevraagde subsidie niet te verlenen.

'Gemaakte kosten niet aangegeven'

In de rechtbank gaf de advocaat van de gemeente Weert aan dat De Aldenborgh bij de subsidieaanvraag niet had aangegeven dat er al kosten voor communicatie waren gemaakt. De Aldenborgh gaf aan dat dit wel degelijk het geval was.
Pas als alle argumenten en bewijsstukken over en weer zijn gewisseld, zal de bestuursrechter een einduitspraak doen in de zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!