Opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo niet terug als Statenlid

© Jean-Pierre Geusens (archief)
De opgestapte SP-gedeputeerde Daan Prevoo keert niet terug als Statenlid.
Zijn stap heeft zeer waarschijnlijk tot gevolg dat de SP twee gedeputeerden behoudt. Naast Marleen van Rijnsbergen wordt dat dan Bob Ruers. Hij is vorige week voorgedragen door de SP als opvolger van Prevoo.

Eind april stapten Prevoo en vijf statenleden op na een hoogoplopend conflict met de partijtop. Vier van de vijf statenleden gaven hun zetels terug aan de partij. Alleen Edwin Bus ging verder als eenmansfractie.

Rol van betekenis
"Als volksvertegenwoordiger zonder achterban kan ik niet langer een doorslaggevende rol van betekenis spelen", aldus Prevoo in een toelichting. "Dat heeft mij doen besluiten om afstand te doen van een zetel in Provinciale Staten."

Machtsverhoudingen

Nu Prevoo niet het voorbeeld van Bus volgt, blijft de SP zeven van haar acht statenzetels behouden. Daarmee is er geen sprake van een wezenlijke verandering in de machtsverhoudingen binnen de coalitie in het Limburgs Parlement en hoeft de SP geen gedeputeerde in te leveren.
Lees hieronder de hele persverklaring van Daan Prevoo
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!