Limburgse apothekers bezorgd om medicijntekort

Apothekers zouden zich landelijk sterker moeten maken om het medicijntekort tegen te gaan. Dat zegt René Rousseau van de Verenigde Apotheken Limburg.
Rousseau reageert daarmee op problemen met de levering van diverse medicijnen. Patiënten krijgen steeds vaker te horen dat een medicijn niet te krijgen is. Het afgelopen jaar ging het om ruim 500 typen. Per medicijn zijn honderden patiënten gedupeerd.

Toestemming
Apothekers zijn gevangen in het systeem van de zorgverzekeraars, zegt René Rousseau van de Verenigde Apotheken Limburg: "De zorgverzekeraar kiest per werkzame stof één geneesmiddel dat zij vergoeden. En als dat middel toevallig niet leverbaar is dan mag de apotheek in principe geen ander middel mee geven tenzij hier vooraf toestemming voor gegeven is". Ook wordt gewezen naar de rol van de farmaceutische industrie: "Op een gegeven moment is een medicijn economisch gezien niet interessant genoeg meer voor een fabrikant".
Interview met René Rousseau
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!