Inburgering in bibliotheek Weert

© ANP
Bibliocenter, de bibliotheek in Weert, wordt vanaf vrijdag de nieuwe locatie voor de inburgeringscursussen van VluchtelingenWerk Limburg.
Hierdoor blijft Weert een van de zes locaties in de provincie waar vluchtelingen terechtkunnen voor hun inburgering. Dit kan ook in Roermond, Venlo, Geleen, Heerlen en Maastricht.

Niet kostendekkend
Nadat in februari Gilde Opleidingen bekend had gemaakt in Noord- en Midden-Limburg te stoppen met de inburgeringscursussen moest VluchtelingenWerk Limburg in Weert een nieuwe locatie zoeken. Voor Gilde waren de inburgeringscursussen niet meer kostendekkend.

De opleiding mag van het ministerie geen geld voor reguliere publieke opleidingen gebruiken om tekorten van de private cursussen zoals de inburgeringslessen te dekken. Reden voor de school om te stoppen met het aanbieden van deze cursus.

900 vluchtelingen
Dit jaar nemen in heel Noorden Midden-Limburg negenhonderd vluchtelingen deel aan de inburgeringscursus. De bibliotheek in Weert heeft een vaste ruimte beschikbaar gesteld voor twee klassen. In de toekomst zou de ruimte kunnen worden uitgebreid. De cursisten kunen gebruikmaken van alle faciliteiten van de bibliotheek. In het Bibliocenter komt een speciaal taalplein waar volwassenen met eenvoudige boeken kunnen oefenen met de Nederlandse taal.

VluchtelingenWerk Limburg is erg blij met de samenwerking. De bibliotheek geeft al trainingen en workshops voor werkzoekenden, iets wat de integratie aanzienlijk zou kunnen bevorderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!