Buurt begint petitie voor hotelproject Koningsbosch

© Beeldbank Limburg
Een groep inwoners van Koningsbosch wil dat de gemeente toch een vergunning afgeeft voor het vestigen van een luxueus hotel in het voormalig klooster.
Onder aanvoering van huisarts Ronald Korthals en pastoraal medewerker Joseph Loete zijn ze een petitie gestart om de gemeente Echt-Susteren over te halen mee te werken aan een herbestemming voor het oude verblijf van de Zusters van Liefde.

Crimineel geld?

Al jaren dreigt het klooster van Koningsbosch, dat in 1873 werd gebouwd, te verloederen. De Nijmeegse projectontwikkelaar Gelasius wil het voormalig klooster omvormen tot Hilton-hotel. Maar omdat de gemeente vreest dat het hotel met crimineel geld gefinancierd zou worden, geeft die geen vergunning af.

Vermoeden van crimineel geld; geen vergunning luxehotel

Vertrouwen

"Het klooster is zo'n uniek en beeldbepalend gebouw voor Koningsbosch, dat het eeuwig zonde zou zijn als er géén herbestemming voor komt," vertelt Korthals. "De burgemeester heeft al tweemaal een gesprek met ons geweigerd, dus we zijn al lang blij dat de wethouder dinsdagmiddag een uurtje voor ons vrij wil maken." Erg veel vertrouwen dat de gemeente het advies van het actiecomité om tóch een vergunning af te geven zal overnemen, heeft Korthals niet. "En dus starten we nu deze petitie, zodat elke inwoner van het dorp deze kan ondertekenen."
Geen bewijs
Volgens het actiecomité is er nog altijd geen bewijs dat er crimineel geld met het project gemoeid zou zijn. "En mocht dat bewijs er in de toekomst alsnog komen, dan biedt de Pluk Ze-wet achteraf alsnóg genoeg mogelijkheden om dat geld terug te halen," vindt Korthals. "En dus zie ik geen enkel bezwaar om nu te kiezen de gemeenschap."

Lees ook: Initiatiefnemer luxehotel doet aangifte tegen gemeente
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!