Restaurants outlet voorlopig dicht na nieuw incident

© Fer Traugott
Verschillende restaurants in het nieuwe deel van Designer Outlet Roermond zijn zaterdag voor onbepaalde tijd gesloten uit veiligheidsoverwegingen.
In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er een flinke tegel los van de gevel van het zogenaamde Looskade-gebouw.

Onderzoek
Daarop heeft de brandweer de constructie onderzocht, om te kijken of er kans was op instortingsgevaar. Wat de uitkomst van dat onderzoek is, is onduidelijk. De brandweer kon desgevraagd niet op het voorval reageren. Een woordvoerster van het outlet bevestigt het incident, maar zegt niets te hebben gehoord over instortingsgevaar.

Maatregelen
Voorlopig zijn de restaurants in het pand gesloten. Het gaat onder meer om La Place, Wagamama en The Burger Federation. Bij die laatste zaak was onlangs een brand, terwijl ook La Place recent met een brand te maken had. Door het voorval met de tegel vragen medewerkers zich af of het gebouw veilig genoeg is.

Verklaring
De woordvoerster van het outlet wil niet op verdere vragen ingaan. Ze wijst naar een verklaring, waarin wordt gerept over een 'incident'. Wat er precies is gebeurd, staat er niet in. "Op dit moment wordt uitgezocht wat dit incident heeft veroorzaakt en tot die tijd zullen de getroffen veiligheidsmaatregelen van kracht blijven. De winkels zijn als normaal open."