Voerendaalse woonwagens slechts 20 meter verplaatst

© L1
Een van de twee woonwagens die moet vertrekken vanaf het woonwagenkamp in Voerendaal, is slechts een paar meter verplaatst.
Vlak naast het kamp ligt namelijk het bedrijfsperceel van één van de bewoners.

Verhuizing

Het eerste chalet is inmiddels opgetakeld en neergezet op de bedrijfsgrond, twintig meter van de plek waar de woonwagen eerst stond. Volgens de aannemer komt de tweede woonwagen hier pal naast te staan.

Ontruiming

Het kampje op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande moet op last van de gemeente worden geruimd omdat de twee laatst overgebleven woonwagenbewoners een jarenlange huurachterstand hadden. De bewoners verloren maandag een kort geding om die ontruiming te voorkomen. Daarop stelde de gemeente Voerendaal een ultimatum: uiterlijk vrijdag moeten de wagens weg zijn.

Dieplader

Donderdagochtend begonnen de bewoners, twee broers, met het verplaatsen van hun chalet. Omdat er een dieplader gereed stond, was de verwachting dat de chalets zouden worden weggereden, maar inmiddels blijkt één woonwagen dus op het naastgelegen bedrijfsperceel te zijn neergezet.

Bestemmingsplan

Onduidelijk is of het chalet daar enkel wordt gestald of dat de bewoner van plan is om erin te gaan wonen. Als dat laatste het geval blijkt, is dit mogelijk in strijd met het bestemmingsplan.
© L1