SnowWorld schuift uitbreidingen op lange baan

De Wilhelminaberg en SnowWorld vanuit de lucht gezien. © Bing Maps
Skihalimperium SnowWorld schuift zijn plannen om in Parijs en Barcelona skihallen te gaan bouwen op de lange baan.
Door de Olympische Spelen in Parijs in 2024 en de huidige politieke onrust in Catalonië ziet het er voorlopig niet naar uit dat er in die plaatsen snel gebouwd kan worden, meldde de uitbater van overdekte skibanen bij zijn jaarresultaten.

Mountainbike

Probleem in Parijs is dat op de beoogde locatie in 2024 Olympische mountainbikewedstrijden plaatsvinden, waardoor de ontwikkeling van een skiresort op die plek tot dat moment is uitgesloten. SnowWorld rekent er door alle onrust in Spanje daarnaast niet op dat het stadsbestuur van Barcelona binnen afzienbare tijd het bestemmingsplan van de beoogde plek daar zal aanpassen.

Milaan

In de buurt van Milaan wil het bedrijf ook een skihal bouwen. Daar gaat alles wel voorspoedig. Topman Koos Hendriks verwacht dat volgend jaar gestart kan worden met de bouw van het complex.

Ontwikkelkosten

Het beursgenoteerde bedrijf heeft besloten om de ontwikkelkosten voor Parijs en Barcelona nu af te waarderen. Dat raakt de nettowinst over de zes maanden tot eind september met 0,8 miljoen euro. Na afboeking blijft onder de streep 2,4 miljoen euro over. Dat is 2,6 procent minder dan een jaar eerder.

Omzet

De omzet en het bedrijfsresultaat gingen in het eerste halfjaar van SnowWorlds gebroken boekjaar wel flink omhoog. De opbrengsten dikten met 6,9 procent aan tot 27,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 13,2 procent naar 9,7 miljoen euro.

Uitbreidingen

SnowWorld profiteert flink van de uitbreidingen in de skihal in Zoetermeer. In oktober vorig jaar werd daar de verlengde derde piste geopend en in december volgde de ingebruikname van de Skybar met groot panoramaterras bij die piste. Daardoor zijn de bezoekersaantallen in Zoetermeer flink omhooggegaan, aldus het bedrijf dat verder ook een hal in Landgraaf exploiteert.